Matematik

need help

20. september 2021 af johansen2094 - Niveau: C-niveau

Sammenhængen mellem vægten m (i gram) og rumfanget V (i milliliter) af rent alkohol er givet ved

m=o,75*V

1 Forklar, hvorfor m og V er proportionale.
2 Angiv afhængig og uafhængig variabel i formlen, og beskriv sammenhængen med ord.
3  Beregn vægten af 300 mL sprit.
4 Omform formlen, så der byttes om på afhængig og uafhængig variabel.
5 Beregn rumfanget af 500 g sprit.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2021 af mathon

Hvordan definerer du ligefrem proportionale størrelser?


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. september 2021 af mathon

\begin{array}{llllll}\textup{1)}\\& &\frac{m}{V}=0.75\\\\ &\textup{N\aa r forholdet}&\textup{mellem to variable}&\textup{er konstant}\\ &\textup{er de variable}&\textup{ligefrem proportionale} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2021 af mathon

\begin{array}{llllll}\textup{2)}\\&&m(V)=0.75\cdot V\\\\ &V\textup{ er } &\textup{uafh\ae ngig variabel}\\\\& m\textup{ er } &\textup{afh\ae ngig variabel} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textup{3)}\\&&m(V)=\left (0.75\;\frac{g}{mL} \right )\cdot V\\\\&\textup{v\ae gt af 300 mL:}&m(300\;mL)=\left (0.75\;\frac{g}{mL} \right )\cdot \left (300\;mL \right )= \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. september 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textup{4)}\\&&V(m)=\frac{m}{\left (0.75\;\frac{g}{mL} \right )}\\\\ \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. september 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll}\textup{5)}\\&&V(m)=\frac{m}{0.75\;\frac{g}{mL}} \\\\& \textup{rumfanget af }500\;g\textup{:}&V(500\;g)=\frac{500\;g}{0.75\;\frac{g}{mL}}= \end{array}


Svar #7
20. september 2021 af johansen2094

tusind tak virkelig du har lige redet mig :D kærlighed til dig 


Skriv et svar til: need help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.