Matematik

Bestem en forskrift for den harmoniske svingning

23. september 2021 af helpn - Niveau: B-niveau

Hej. Er der en der kan hjælpe mig med den her opgave?


Svar #1
23. september 2021 af helpn

Jeg får selv, at
A=0,5 
d=1
b=13

Hvilket betyder at jeg får funktionen: f(x)=0,5*sin(13x)+1.

Jeg er dog i tvivl om mit b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2021 af mathon

               f(x) = 0,5*sin(6π·x) + 1


Svar #3
23. september 2021 af helpn

Tak! Kan du forklare mig, hvordan du aflæser det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2021 af ringstedLC

#1:

\begin{align*} b &= \frac{2\pi}{T}\;,\;T=\textup{svingningstiden} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2021 af mathon

korrektion:
                             f(x) = 0,5*sin(4π·x) + 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{N\aa r grafen for }y=\sin(x)&\textup{underkastes en ret affinitet med x-aksen som affinitets-}\\ \textup{akse og forvandlingstal }k\\ \textup{bliver grafen:}\\& y=k\cdot \sin\left ( x \right ) \\\\ \textup{N\aa r grafen for }y=k\sin(x)&\textup{underkastes en ret affinitet med y-aksen som affinitets-}\\ \textup{akse og forvandlingstal }h\\ \textup{bliver grafen:}\\& y=k\cdot \sin\left ( \frac{x}{h} \right )\\\\ \\\\ \textup{N\aa r grafen for }k\cdot \sin\left(\frac{x}{h}\right)&\textup{parallelforskydes med parallelforskydnigs-}\\ \textup{vektor } \bigl(\begin{smallmatrix} c\\d \end{smallmatrix}\bigr) \textup{ bliver grafen:}\\& y=k\cdot \sin\left ( \frac{1}{h}\cdot \left ( x-c \right ) \right )+d \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{N\aa r grafen for }y=\sin(x)&\textup{underkastes en ret affinitet med x-aksen som affinitets-}\\ \textup{akse og forvandlingstal }0.5\\ \textup{bliver grafen:}\\& y=0.5\cdot \sin\left ( x \right ) \\\\ \textup{N\aa r grafen for }y=0.5\sin(x)&\textup{underkastes en ret affinitet med y-aksen som affinitets-}\\ \textup{akse og forvandlingstal }\frac{1}{4\pi}\\ \textup{bliver grafen:}\\& y=0.5\cdot \sin\left ( 4\pi x \right )\\\\\\ \textup{N\aa r grafen for }0.5\cdot \sin\left(4\pi x\right)&\textup{parallelforskydes med parallelforskydnigs-}\\ \textup{vektor } \bigl(\begin{smallmatrix} 0\\1 \end{smallmatrix}\bigr) \textup{ bliver grafen:}\\& y=0.5\cdot \sin\left ( 4\pi \cdot \left ( x-0 \right ) \right )+1 \end{array}


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for den harmoniske svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.