Matematik

regneforskrift

24. september 2021 af Skolen23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er givet en funktion h med følgende regneforskrift

h(x)= 2x+3

a) Løs ligningen h(x)=1

 Der er givet yderligere en funktion k(x) = 0,4x+5. Graferne for h og k skærer hinanden i Q 

 b) Bestem koordinaterne for skæringspunktet Q. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2021 af Anders521

#0 

a) Ligningen h(x) = 1 svarer til ligningen 2x + 3 = 1, der skal løses for x.                                                            b) Ved at løse ligningen h(x) = k(x), hvilket svarer til ligningen 2x + 3 = 0,4x + 5, finder du tallet for 1.koordinaten til punktet Q. 2 koordinaten finder du ved at indsætte tallet for 1.koordinaten i enten h eller k.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2021 af ca10

h(x) = 2x+3 og h(x) = 1 du skal bestemme x

a)

2x+3 = 1

2x - 3 = 1 -3

2x = - 2 

isoler x 

x = -2 / 2

x = -1

b)

Der er givet en funktion k(x) = 0,4x+5. Og grafen for funktionen h: h(x) = 2x+3 og grafen for funktionen

k:  k(x) = 0,4x+5 har koordinaterne for skæringspunket i Q

2x+3 = 0,4x+5

2x-0,4x = 5-3

1,6x = 2

Isoler x

x = 1,25

Værdien for x = 1,25 indsættes i et f.eks h(x) = 2x+3 eller i k(x) = 0,4x+5

h(1,25) = 2 * 1,25 + 3 = 5,5

Så koordinaterne for skæringspunktet Q mellem graferne for h og k er (1,25 ; 5,5) 


Skriv et svar til: regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.