Kemi

Termodynamik

25. september 2021 af htxelevinød - Niveau: A-niveau

Jeg har en reaktion: CaCl2(s) + 6H2O(g) -> CaCl* 6H2O(s)

Hvordan opskriver jeg ligevægten for Kp til ovenstående reaktion, og hvordan finder jeg enheden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2021 af mathon

\begin{array}{lllll}& \frac{1}{1\cdot \left (p_{H_2O} \right )^6 }=K_p\\\\ \textup{enhed:}&bar^{\, -6} \end{array}


Svar #2
25. september 2021 af htxelevinød

#1
Kan du måske beskrive hvordan du nåede frem til enheden?

Svar #3
25. september 2021 af htxelevinød

#1

\begin{array}{lllll}& \frac{1}{1\cdot \left (p_{H_2O} \right )^6 }=K_p\\\\ \textup{enhed:}&bar^{\, -6} \end{array}

Og hvorfor skriver du \frac{1}{1*}, de andre stoffer skal vel ikke indgå når det kun er H2O der er gas


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.