Matematik

differentialregning

25. september 2021 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

er vi ikke enige, at man skal bruge partielt afledte?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2021 af Anders521

#0 Du kan bruge de partielle afledede.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. september 2021 af Anders521

#0 Med z=f(x,y) vil det totale differentiale være dz =  (∂z/∂x) dx + (∂z/∂y) dy


Svar #3
26. september 2021 af Nanna34

a.

d/dx(xy^2)=y^2 

 (1,2)=4

d/dy=(xy^2)=2xy

(1,2)=4

?


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. september 2021 af Anders521

#3

Ja med (∂z/∂x) = y2 og (∂z/∂y) = 2xy vil det totale differentiale være dz = y2 dx + 2xy dy og i punktet (1,2) er det

                                                         dz = 22 dx + 2·1 ·4 dy =4 dx + 4 dy


Svar #5
26. september 2021 af Nanna34

#4

#3

Ja med (∂z/∂x) = y2 og (∂z/∂y) = 2xy vil det totale differentiale være dz = y2 dx + 2xy dy og i punktet (1,2) er det

                                                         dz = 22 dx + 2·1 ·4 dy =4 dx + 4 dy

mange tak!!


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.