Fysik

Energistrømme i havet EKSAMEN PLSSSS

27. september 2021 af lauhan (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der en, der kan hjælpe mig med denne opgave, og evt. forklarer med beregninger og vise hvilken formel. Jeg er helt lost. 

En mængde vand med massen 1,5 kg hældes i en elkedel med effekten 1050 W. Apparatet 
står tændt i 2,5 minutter.  
a)  Hvor meget stiger vandets temperatur, hvis vi antager, at al den elektriske energi 
anvendes til opvarmning af vand (vi siger at nyttevirkningen er 100%)? 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2021 af MountAthos

Løsningsforslag

Vands specifikke varmekapacitet er 4,18 kJ/ kg / ºK

Så der skal bruges 1,5 kg · 4,18 kJ / Kg / º K for at opvarme vandet 1º = 6,27 kJ

Elkedlen frigiver 1050 W / sek = 1050 J / sek = 1,05 kJ / sek

Da elkedlen er tændt 150 sek frigiver den 150 · 1,05 kJ = 157,5 kJ

Vandets temperatur stiger med 157,5 kJ / 6,27 kJ = ( udregn selv )


Svar #2
27. september 2021 af lauhan (Slettet)

Okay tusind tak tak


Skriv et svar til: Energistrømme i havet EKSAMEN PLSSSS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.