Kemi

Hjælp til kemi opgave

28. september 2021 af linnea10 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg beregner at:

Efoton = h*c/lamda = 3.9*10^-19 J

Bagefter dividere jeg det med (3.9*10^-19 J)/(2.35*10^-18J) = 0.165.

Det ser dog forkert ud. Hvad gør jeg forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}&& E_{foton}\cdot \lambda =1239.84\;eV\cdot nm\\\\&& E_{foton}=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{510\;nm}=2.43106\;eV\\\\ \textup{antal fotoner:}\\&& N=\frac{14.6675\;eV}{2.43106\;\frac{eV}{foton}}=6\;fotoner \end{array}


Svar #3
29. september 2021 af linnea10

Hvor kommer 1239 eV *nm fra og 14.6675 eV? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. september 2021 af mathon

#3    

     \small \begin{array}{llllll} h\cdot c=\left ( 6.62607\cdot 10^{-34}\;J\cdot s \right) \cdot \left ( 2.99792\cdot 10^8\;\frac{m}{s} \right )=1.98644\cdot 10^{-25}\;J\cdot m=1239.84\;eV\cdot nm\\\\ 2.35\cdot 10^{-18}\;J=14.6675\;eV \end{array}


Svar #5
29. september 2021 af linnea10

Tusind tak


Skriv et svar til: Hjælp til kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.