Matematik

Differentiation

29. september 2021 af N00bmaster69 - Niveau: A-niveau

Hej

Hvordan finder differentiere man e^x^2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2021 af Anders521

#0 Der er tale om en sammensat funktion, hvor du så skal bruge kædereglen. Her er den indre funktion x2 mens den ydre er ey.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2021 af mathon

                      \small \begin{array}{llllll} .&&h(x)=e^{x^2}& y=x^2\\\\&&\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=2x\\\\&& h(y)=e^y&\frac{\mathrm{d} h}{\mathrm{d} y}=e^y\\\\&& \frac{\mathrm{d} h}{\mathrm{d} x}=\frac{\mathrm{d} h}{\mathrm{d} y}\cdot \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=&e^y\cdot 2x=2x\cdot e^{x^2} \end{array}


Skriv et svar til: Differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.