Matematik

statistik og sandsynlighed

03. oktober 2021 af eadan (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Skal have hjælp til denne opgave.

1. Sandsynligheden for ikke at slå en sekser i et kast er?

2. Sandsynligheden for at slå enten en femmer eller en sekser i et kast er?

:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2021 af SuneChr

1)  5/6
2)  2/6 = 1/3


Svar #2
03. oktober 2021 af eadan (Slettet)

Takk


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2021 af ringstedLC

1. Terningen falder lige gerne på alle seks sider:

\begin{align*} p\bigl(\textup{sekser}\bigr) &= \frac{1}{6} \\ p\bigl(\textup{sekser}\bigr)+p\bigl(\,\overline{\textup{sekser}}\,\bigr) &= 1 \\ p\bigl(\,\overline{\textup{sekser}}\,\bigr) &= 1-\frac{1}{6} \\ p\bigl(\,\overline{\textup{sekser}}\,\bigr) &= \frac{6-1}{6}=\frac{5}{6} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2021 af ringstedLC

2. Brug additionsprincippet:

\begin{align*} p\bigl(5,6) &= p(5)+p(6) \\ &= \frac{1}{6}+\frac{1}{6}=\frac{1}{3} \end{align*}


Skriv et svar til: statistik og sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.