Matematik

Matematikhjælp

04. oktober 2021 af Katrina789 - Niveau: B-niveau

Hej nogle som kan hjælpe mig med den her opgave 

Bestem tallet a, så andengradsligningen a·x^2-40·x+10=0 har netop én løsning 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2021 af ringstedLC

Diskriminantens størrelse og antallet af løsninger har en sammenhæng.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2021 af MountAthos

Når diskriminanten er = 0 , er der netop en løsning

d = 0 , når b2 - 4 ·a ·c = 0

(-40 )2 - (4 · a · 10) = 0

- 40 · a = -1600

a = udregn selv 


Svar #3
04. oktober 2021 af Katrina789

Nogle som kan hjælpe mig med denne her

Et andengradspolynomium p har rødderne x1=4.      og x2=9

a) opskriv en mulig forskrift for p 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2021 af MountAthos

Til # 3

p ( x) = ( x-4) · ( x- 9) 

p (x ) = udregn selv


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2021 af PeterValberg

Kendes rødderne r1 og r2 for et andengradspolynomium
kan forskriften bestemmes som:

f(x)=a(x-r_1)(x-r_2)

for at bestemme værdien for a, skal du kende et punkt mere på grafen for polynomiet.
Men jeg tænker i dit tilfælde, at du bare vælger en værdi for a (fx. a = 1)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Skriv et svar til: Matematikhjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.