Matematik

Poynomier

04. oktober 2021 af MajaXm - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan skal man besvare disse 2 opgaver? 

har prøvet at plotte punkterne ind, og ville ummidelibart ikke tænke at polynomie kan gå gennem alle fire punkter og være af lavere grad end 4. 

Er dette rigtigt? 

Og hvordan løses b? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2021 af ringstedLC

Der er fx dette. Opstil fire ligninger med ligeså mange ubekendte.

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
04. oktober 2021 af SuneChr

(- 1/4x3 + 1/2x2 - 3/4x - 3/2) ∈ M


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2021 af SuneChr

Drejes en af grafens grene 180º i punktet \left ( \frac{2}{3},-\frac{50}{27} \right ) er de to grene kongruente.


Svar #5
05. oktober 2021 af MajaXm

#2

Der er fx dette. Opstil fire ligninger med ligeså mange ubekendte.

Okay det kan jeg godt se, men hvordan finder man så alle dem der er af lavere grad end 4? 

Disse skal jeg jo angive


Svar #6
05. oktober 2021 af MajaXm

#3

(- 1/4x3 + 1/2x2 - 3/4x - 3/2) ∈ M

Hvordan kommer du frem til dette?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2021 af ringstedLC

... Opstil fire ligninger med ligeså mange ubekendte og løs dem.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2021 af Thifo1507

Jeg har samme opgave, men jeg forstår stadigvæk ikke hvordan du kommer frem til det der 1/4x^3 osv.?


Svar #9
08. oktober 2021 af MajaXm

#7

... Opstil fire ligninger med ligeså mange ubekendte og løs dem.

okay, hvordan stiller man disse ligninger op?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. oktober 2021 af mathon

               \small \small \begin{array}{llllll} \textup{define }p(x)=b\cdot x^3+c\cdot x^2+d\cdot x+e\\\\ \textup{solve}\left ( \left \{\begin{array}{ll} 4=p(-2)\\0=p(-1)\\&,\left \{ b,c,d,e \right \}\\-2=p(1)\\-6=p(3)\end{array} \right. \right) \end{array}


Svar #11
08. oktober 2021 af MajaXm

#10

               \small \small \begin{array}{llllll} \textup{define }p(x)=b\cdot x^3+c\cdot x^2+d\cdot x+e\\\\ \textup{solve}\left ( \left \{\begin{array}{ll} 4=p(-2)\\0=p(-1)\\&,\left \{ b,c,d,e \right \}\\-2=p(1)\\-6=p(3)\end{array} \right. \right) \end{array}

ahh det giver mening, mange tak:)


Svar #12
09. oktober 2021 af MajaXm

#10

               \small \small \begin{array}{llllll} \textup{define }p(x)=b\cdot x^3+c\cdot x^2+d\cdot x+e\\\\ \textup{solve}\left ( \left \{\begin{array}{ll} 4=p(-2)\\0=p(-1)\\&,\left \{ b,c,d,e \right \}\\-2=p(1)\\-6=p(3)\end{array} \right. \right) \end{array}

Burde den ikke kunne løses ved matrix regning? 

Det er nemlig det vi har om nu og det ville derfor give god mening. Har gjort det på denne måde, men får ikke det du skrev?


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. oktober 2021 af ringstedLC

I #10 er p er et 3.grads polynomium med fire ubekendte. Tænk over hvor mange ligninger, det kræver at bestemme dem og hvor mange ligninger i form af punkter, du kan opstille.


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. oktober 2021 af Thifo1507

Hvor har du tallet -16 fra i din screenshot? og fandt du ud af det?


Svar #15
15. oktober 2021 af MajaXm

#14

Hvor har du tallet -16 fra i din screenshot? og fandt du ud af det?

Yes jeg fandt ud af det:) 

Kan ikke helt se hvor der står -16? 


Skriv et svar til: Poynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.