Fysik

Omregning for densitet

05. oktober 2021 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Hvordan omregner jeg g/cm3 til kg/dm3 til kg/liter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2021 af SuneChr

Der er ikke noget at omregne. Alle tre angivne mål har samme gyldighed, - er ækvivalente.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2021 af peter lind

1kg = 1000g  1dm = 10cm 1kg/dm3 = 1000g/(10cm)3


Svar #3
05. oktober 2021 af Alrighty

Jeg skal finde densiteten for kobber som jeg har fundet er 8,933g/cm3 

Vil det sige svaret er 8,933kg/dm3 og 8,933kg/l?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2021 af SuneChr

Helt det samme.
Man vil dog nok ikke benytte kg/l for faste stoffer. Det er nok mere for flydende substanser.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2021 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{Densistet}\rho &= \frac{m}{V}=\frac{\textup{masse}}{\textup{volume}} \\ \left [ \rho \right ] &= \frac{\left [ m \right ]}{\left [ V \right ]} \\ &= \frac{\textup{kg}}{\textup{m}^3}=\frac{\textup{pr\ae fix}\cdot \textup{kg}}{\textup{pr\ae fix}\cdot \textup{m}^3} \end{align*}


Skriv et svar til: Omregning for densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.