Matematik

Matematikhjælp

06. oktober 2021 af Katrina789 - Niveau: A-niveau

er der nogle som kan hjælpe mig med at løse denne?

Et andengradspolynomium p har rødderne x1 = 4  og x2 = 9

a) Opskriv en mulig forskrift for p 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2021 af mathon

         \small \small \begin{array}{llllll}&& p(x)=a\cdot (x-4)\cdot (x-9)=ax^2-(13a)x+\left ( 36\cdot a \right )\qquad a\neq0\\\\ \textup{v\ae lges }\\&& a=1\\ \textup{har du:}\\\\&& p(x)=x^2-13x+36 \end{array}


Svar #2
06. oktober 2021 af Katrina789

nogen som kan hjælpe mig med denne? 

En funktion f er givet ved

f(x)=2e^4x+2

a) Bestem f'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2021 af mathon

#2

    Din funktion er ikke noteret éntydigt.


Svar #4
06. oktober 2021 af Katrina789

det er sådan den står i opgavebeskrivelsen 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2021 af mathon

                         \small \begin{array}{llllll} f(x)=2e^{4}x+2\\\\ f(x)=2e^{4x}+2&?\\\\ f(x)=2e^{4x+2} \end{array}


Svar #6
06. oktober 2021 af Katrina789

men den skal vel differentieres 

det er bestem f'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2021 af mathon

                         \small \small \begin{array}{llllll} f(x)=2e^{4}x+2&&f{}'(x)=2e^4\\\\ f(x)=2e^{4x}+2&&f{}'(x)=8e^{4x}&&\\\\ f(x)=2e^{4x+2}&& f{}'(x)=8e^{4x+2}\end{array}


Skriv et svar til: Matematikhjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.