Kemi

pH stærk syre

07. oktober 2021 af unicorn66 - Niveau: Universitet/Videregående

udregn ph af 0.500M  h2so4.   pKa(HSO4-)=1.92.

det skal give 0.29. men jeg fpr det til 0.30


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2021 af MountAthos

Beregning af pH i 0.5 M H2SO4

Brug samme fremgangsmåde som i denne video , så får du pH = 0,29

( hvor der står .1 skal du skrive .5 )

https://www.youtube.com/watch?v=gyYrQg75AyA&ab_channel=chempatenaude


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2021 af MountAthos

Supplering til #1

Beregning forenklet

.012 = ((.5 + x ) · x) / (.5 -x)

x = 0,01148

Mol [H+] i alt er .5 M + .01148 M = .51148 Mol

pH = - log (.51148) = .29


Svar #3
07. oktober 2021 af unicorn66

Tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&& \left [ H_3O^+ \right ]_{H_2SO_4}=0.5000\;M\\\\ \textup{hvilket giver:}\\&& pH=-\log\left (0.5000 \right )=0.30103\\\\ \textup{dissociations-}\\ \textup{graden for }HS{O_4}^-\\ \textup{ved denne pH}\\ \textup{er:}\\&& \alpha =\frac{1}{1+10^{pK_s-pH}}=\frac{1}{1+10^{1.92-0.30}}=0.023426\\\\\\&& \left [ H_3O^+ \right ]_{H_2SO_4+HS{O_4^-}}=(1+0.023426)\cdot (0.5000\;M)=0.51174\;M\\\\\\&&pH=-\log\left (0.51174 \right )=0.29 \end{array}


Skriv et svar til: pH stærk syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.