Fysik

isoler I i lydstyrken

08. oktober 2021 af Amandab1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

a) hvordan isolerer jeg I i ligningen for lydstyrke: L=10*log(I/i_0)dB


b) Find stigningen i lydstyrken, når lydintensiteten fordobles.
c)Prøv at forklare, hvilken betydning det har for vores hørelse, at øret er meget mere følsomt over for ændringer i lydintensiteten I for små end for store intensiteter.
d) Prøv at sammenligne forskellige lydkilder med nogenlunde samme lydstyrke. Du kan fx vælge musik og støj. Overvej, hvordan man kan definere "støj".


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2021 af mathon

                           \small \begin{array}{lllll} L=10\cdot \log\left ( \frac{I}{I_o} \right )\\\\ 0.1L=\log\left ( \frac{I}{I_o} \right )\\\\ 10^{0.1L}= \frac{I}{I_o} \\\\\\ I=I_o\cdot 10^{0.1L} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2021 af ringstedLC

a)

\begin{align*} L &= 10\cdot \log\left ( \frac{I}{I_0} \right ) \\L &= \log\Biggl(\left ( \frac{I}{I_0} \right )^{\!10}\,\Biggr) \;,\; r\cdot \log\left (a\right )=\log\bigl(a^r\bigr)\\ 10^{L} &= \left ( \frac{I}{I_0} \right )^{\!10} \;,\;x=\log(y)\Leftrightarrow 10^x=y \\ \frac{I^{10}}{{I_0}^{10}} &= 10^{L} \\ I &= ... \end{align*}


Skriv et svar til: isoler I i lydstyrken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.