Matematik

Ligninger

11. oktober 2021 af Zaggy - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til disse 2 opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2021 af Soeffi

#0.

a) Find g(5) og indsæt det som x i f(x).

b) Hvis de er hinandens omvendte, så skal der gælde: f(g(x)) = x. (Du kan kun bevise det modsatte ved hjælp
    af et eksempel.)


Svar #2
12. oktober 2021 af Zaggy

Det forstår jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2021 af SuneChr

At f og g er hinandens omvendte funktion, vil grafisk vise sig ved, at en af funktionerne ved spejling med
linjen y = x som spejlingsakse vil være lig med den anden funktion.
Det er ikke her tilfældet.
For  x ≥ 0  ∧  y ≥ 0 :    f - 1(y)  =    y2
For alle       x og y  :    g - 1(y) = 1/4y + 11/4


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.