Matematik

Modulær artimetik

11. oktober 2021 af gavs (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal løse opgaven:

Hvad er klokken 10.000 timer efter kl. 16?

Jeg gør sådan her:

[10000]_{24}=[16]_{24}

Hvilken dag der er tale om er ligegyldigt, så det er kun resten, som er interessant. Der må altså være en rest på 16, og derfor må klokken så være 08.00, men jeg får at vide, at svaret er kl. 00.00 eller 24.00, så hvad i alverden er det, jeg har misforstået?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2021 af Eksperimentalfysikeren

[10000]24+[16]24 = [16]24 + [16]24 = [32]24 = [8]24

Dit resultat ser udtil at være rigtigt.

Kontrolregning 10000 - 416*24 = 10000 - 9984 = 16

Jeg ved ikke, hvor det andet resultat stamer fra.


Skriv et svar til: Modulær artimetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.