Matematik

Bestem tallene b og c i et andengradspolynomium

16. oktober 2021 af sommer2004 - Niveau: B-niveau

Hej - jeg har brug for hjælp til hvordan man bestemmer tallene b og c i et andengradspolynomium. Jeg skal bestemme b og c i funktionen g(x)=2x^2+bx+c

Jeg kender følgende informationer:

f(x)=-x^2 & g(x)=2x^2+bx+c

Disse to funktioner har en fælles tangent i punktet (1,1)

Ligningen for tangenten er y=-2x+1

Hvordan kan jeg bestemme b og c, med disse informationer?

På forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2021 af jantand

Bestem  c ved at sætte  (1,1)  ind funktionen g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2021 af peter lind

Du har

f(1) = g(1) = 1

f'(1) = g'(1)

Det giver 2 ligninger med 2 ubekendte


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2021 af MountAthos

Til # 0

Hverken f (x ) = -x2 eller tangenten med forskriften y = -2x + 1 går i gennem punktet (x,y) = ( 1,1)

Så enten er der ikke en løsning, eller punktet for den fælles tangent skal være (x,y) = (1, f (1 ) ) = (1,-1)

så er der en løsning g (x ) = 2·x2 - 6· x + 3 , altså b = -6 og c = 3 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2021 af jantand

Hvor har du fået  f(x) =-x^2 fra. Har du skrevet forkert  Eller mangler der er b , så der skal stå f(x)=-x^2+b. ( det er et andet b end i g(x)

Så det skal være f(x)=-x^2+b så bliver b= 2 , så f(x) =-x^2+2


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2021 af peter lind

f(x) = - x2 og at funktionerne har fælles tangent i punktet (1,+1)

Begge dele kan ikke passe.

Vedlæg normalt opgaven i origlnal


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. oktober 2021 af MountAthos

Til # 4

Fjerde linje f (x) = -x^2


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. oktober 2021 af MountAthos

Til # 5

f (x) = -x2

f (1) = -(12) = -1


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. oktober 2021 af peter lind

Det sidste er forkert (-1)2 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. oktober 2021 af MountAthos

Til # 8

Tegn grafen y = - x2 , så kan du se at når x = 1 så er y -1


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. oktober 2021 af ringstedLC

#0: Nu er det anden gang indenfor kort tid, at vi må prøve at "gætte" os frem til indholdet i dine spørgsmål uden såmeget som et lille undskyld fra din side.

Vedhæft fremover et godt billede af dine opgaver.


Skriv et svar til: Bestem tallene b og c i et andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.