Matematik

Isoler ubekendt i nævner i brøk

19. oktober 2021 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Hvordan isolerer jeg C i X_{c}=\frac{10^{6}}{2*\pi *F*C}   ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2021 af peter lind

Gang ligningen C og divider med XC


Svar #2
19. oktober 2021 af Alrighty

Hvad mener du med ''Gang ligningen C''? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2021 af peter lind

Gang på begge sider af ligningen med tallet C

eks.  x = y <=> c*x = c*y hvis c ≠ 0


Svar #4
19. oktober 2021 af Alrighty

Kan det passe at resultatet er X_{C}*C=\frac{10^{6}*C}{2*\pi *F*C} <-> C=\frac{10^{6}/X_{C}}{2*\pi *F}  ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2021 af peter lind

Det er korrekt. Du bør flytte XC ned i nævneren så du har 106/(2π*F*XC)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2021 af SuneChr

Der kan forkortes med 2

C=\frac{5\cdot10 ^{5}}{\pi FX_{C}}


Svar #7
20. oktober 2021 af Alrighty

#5 Men når man dividerer et tal med en brøk, skal man dividere med det der står i tælleren?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. oktober 2021 af peter lind

Det svarer til at du ganger i tæller med et tal. Her skal du gange og dividere med XC i tæller og nævner med XC.


Svar #9
21. oktober 2021 af Alrighty

#8

Ops, jeg mente dividere en brøk med et tal.

Er dette korrekt?: C=\frac{(10^{6}/X_{C})*X_{C}}{2*\pi *F*X_{C}}=\frac{10^{6}}{2*\pi *F*X_{C}}     Altså ligesom hvis det var en ligning, og brøkstregen er ligheds-tegnet hvor man skal gøre det samme på begge sider af ligheds-tegnet, og altså her, det samme på tælleren som på nævneren?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. oktober 2021 af Anders521

#9 

X_C = \frac{10^6}{2 \cdot \pi\cdot F \cdot C} \Leftrightarrow X_C \cdot C= \bigg(\frac{10^6}{2 \cdot \pi\cdot F \cdot C} \bigg)\cdot C \\ . \quad\quad\quad \quad\quad \quad\quad \quad \quad \Leftrightarrow X_C \cdot C= \frac{10^6}{2 \cdot \pi\cdot F} \\ . \quad\quad\quad \quad\quad \quad\quad \quad \quad \Leftrightarrow \frac{X_C \cdot C}{X_C}= \frac{\frac{10^6}{2 \cdot \pi\cdot F}}{X_C}\\ . \quad\quad\quad \quad\quad \quad\quad \quad \quad \Leftrightarrow C= \frac{10^6}{2 \cdot \pi\cdot F \cdot X_C}


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. oktober 2021 af peter lind

# det er korrekt


Skriv et svar til: Isoler ubekendt i nævner i brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.