Fysik

Lysets fart i vakuum

19. oktober 2021 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Har prøvet at finde de grundlæggende enheder for vakuumpermeabiliteten og vakuumpermittiviteten, men synes ikke at resultatet bliver m/s


Svar #1
19. oktober 2021 af Alrighty

Er også usikker på denne her (vedhæftet fil) - skal jeg bare finde grundenhederne for L og g? Og hvad står L og g for? Er g acceleration?


Svar #2
19. oktober 2021 af Alrighty

#1 ops, det her er hele opgaven (vedhæftet fil)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2021 af jantand

Vedrørende svingningstiden  Så skal der være sekunder på begge sider af lighedstegnet.

Så den formel der på højre side giver sekunder , er den rigtige.

Sæt enhederne ind , så ser du den korrekte formel


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2021 af jantand

L = længden

g er tyndeaccelerationen


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2021 af SuneChr

Første opgave:
Under rodtegnet skal stå   \frac{s^{2}}{m^{2}}  .  Uddrag kvadratroden og bring herefter orden på brøken.
Undersøg hvad H (henry), F (farad) og C (coulomb) kan omskrives til og bring
\mu _{0 }\varepsilon _{0 }=\frac{H}{m}\cdot \frac{F}{m}  på formen som ovennævnte. Forkort alt hvad du kan undervejs.

  


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2021 af mathon

       \begin{array}{llllll} \frac{1}{\sqrt{\left [ \mu_o \right ]\cdot \left [ \epsilon_o \right ]}}=&\frac{1}{\sqrt{\frac{N}{A^2}\cdot \frac{F}{m}}}=\frac{1}{\sqrt{\frac{N}{A^2}\cdot \frac{A\cdot s}{V\cdot m}}}=\frac{1}{\sqrt{\frac{N}{A^2}\cdot \frac{A\cdot s}{\frac{N\cdot m^2}{A\cdot s}}}}=\frac{1}{\sqrt{\frac{N}{A^2}\cdot \frac{A^2\cdot s^2}{N\cdot m^2}}}=\frac{1}{\sqrt{\left (\frac{s}{m} \right )^2}}=\\\\& \frac{1}{\frac{s}{m}}=\frac{m}{s} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{N\aa r grafen for}&\left \{ (x,y)\mid y=f(x) \right \}\\ \textup{parallelforskydes med}\\ \textup{parallelforskydnigsvektor }\\ \bigl(\begin{smallmatrix} h\\k \end{smallmatrix}\bigr)\textup{ forskydes den over i}\\\textup{grafen for:}\\& \left \{ (x,y)\mid y=f(x-h)+k \right \} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. oktober 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{Opgave 11}\\& \textup{N\aa r grafen for}&\left \{ (x,y)\mid y=f(x) \right \}\\& \textup{parallelforskydes med}\\& \textup{parallelforskydnigsvektor }\\& \bigl(\begin{smallmatrix} 0\\-3 \end{smallmatrix}\bigr),\textup{ forskydes den over i}\\&\textup{grafen for:}\\&& \left \{ (x,y)\mid y=f(x)-3 \right \} \\\\\\\\\\\\\\ &\textup{N\aa r grafen for}&\left \{ (x,y)\mid y=f(x) \right \}\\& \textup{parallelforskydes med}\\& \textup{parallelforskydnigsvektor }\\& \bigl(\begin{smallmatrix} 3\\0 \end{smallmatrix}\bigr),\textup{ forskydes den over i}\\&\textup{grafen for:}\\&& \left \{ (x,y)\mid y=f(x-3) \right \}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. oktober 2021 af mathon

UNDSKYLD!
                          #7 og #8 er på "fumlevis" åbenlyst  anbragt forkert.


Brugbart svar (1)

Svar #10
20. oktober 2021 af SuneChr

# 6
Giv trådstarter en mulighed for selv, ud fra det der allerede er hjulpet med, at arbejde videre.
Er der fortsat spørgsmål, vil trådstarter igen henvende sig. Gør han eller hun ikke det, må det
betyde, at svaret har været fyldestgørende. Det er desuden spild af tid at hjælpe, når der i et
efterfølgende indlæg gives fiks og færdig besvarelse. 


Svar #11
21. oktober 2021 af Alrighty

#3 Jeg kigger på dette skema jeg har (vedhæftet fil), og så prøver jeg at finde symbolet for L og g. L, hvis vi antager at det er længde (længden har dog et lille l som symbol?) og g er acceleration, så sætter jeg grundenheden for længde ind (m) og grundenhederne for acceleration ind m/s2 men det er vist ikke rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. oktober 2021 af jantand

L = m ( meter)

Skriv et svar til: Lysets fart i vakuum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.