Fysik

Newtons love

21. oktober 2021 af Ineedhelp555 - Niveau: B-niveau

En bold ligger stille på et bord.

a) Hvilke kræfter påvirker bolden og hvad er den resulterende kraft?

En person giver nu bolden et lille skub. Den begynder at trille hen over bordet.

b) Lade os antag, at gnidningsmodstanden for bolden er nul, hvilke kræfter påvirker så bolden mens den triller og hvad er den resulterende kraft?

Kort efter triller bolden ud over bordkanten.

c) Hvis vi antager, at gnidningsmodstanden for bolden er nul, hvilke kræfter påvirker så nu bolden og hvad er den resulterende kraft på bolden?

d) Hvis vi valgte ikke at se bort fra gnidningsmodstanden (luftmodstanden) under faldet, i hvilken retning påvirker gnidningskraften så bolden og hvilken indflydelse har det på den resulterende kraft?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2021 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. oktober 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \textup{Tyngdekraften og }&\textup{normalkraften}\\\\& \textup{Den resulterende kraft}&F_{res}=0 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. oktober 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& \textup{Tyngdekraften og }&\textup{normalkraften}\\\\& \textup{Den resulterende kraft}&F_{res}=0 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. oktober 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\& \textup{Tyngdekraften }\\\\& \textup{Den resulterende kraft}&F_{tyngdekraft}=-m\cdot g \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. oktober 2021 af mathon

\small \small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{d)}\\& \textup{Tyngdekraften og}&\textup{gnidningskraften lodret opad}\\\\& \textup{Den resulterende kraft}&\overrightarrow{F}_{tyngdekraft}=-m\cdot g+\overrightarrow{F}_{gnidningskraft} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. oktober 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. oktober 2021 af PeterValberg

#0 Se eventuelt denne video < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #8
22. oktober 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{d)}\\& \textup{Tyngdekraften og}&\textup{gnidningskraften lodret opad}\\\\& \textup{Den resulterende kraft}&\overrightarrow{F}_{res}=-m\cdot g+\overrightarrow{F}_{gnidningskraft} \end{array}


Skriv et svar til: Newtons love

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.