Matematik

middelværdi og spredning

21. oktober 2021 af megadoom123 - Niveau: A-niveau

Jeg ved godt følgende opgave skal løses som et ligningssystem, men ved ikke hvordan det skal opskrives på maple:

Er der en maple ekspert der har mod på at hjæple?


Svar #1
21. oktober 2021 af megadoom123

Er der virkelig ingen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. oktober 2021 af Anders521

#1 ...

P(X ≥ 15) = 0,07 ⇔ 1 - P(x ≤ 15) = 0,07                                                                                                                                           ⇔ 1- [ Φ( (15 - μ )/σ ) ] = 0,07                                                                                                                               ⇔ Φ( (15 - μ )/σ ) = 0,93                                                                                                                                       ⇔ (15 - μ )/σ = Φ-1(0,93)

P(X ≤ 8) = 0,20 ⇔ Φ( (8 - μ )/σ ) = 0,20                                                                                                                                         ⇔  (8 - μ )/σ = Φ-1(0,2)


Svar #3
25. oktober 2021 af megadoom123

Tak for svaret nu ser det bekendt ud: Er der muligvis ikke en commando på maple der kan bruges til at løse disse type problemer?


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. oktober 2021 af Anders521

#3 Der er jo tale om to ligninger med to ubekendte. Skriv f.eks.

                    fsolve( [ 1 - normalcdf( μ, σ, 15 ) = 0.07, normalcdf( μ, σ, 8 ) = 0.2 ] )


Skriv et svar til: middelværdi og spredning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.