Fysik

Radioaktivitet

22. oktober 2021 af jeafjivoan - Niveau: B-niveau

Hej. Nogen der kan regne den her ud? På forhånd, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2021 af jantand

A=ln(2)/t1/2 *N

A er aktiviteten

N er antal kerner i prøven

t1/2 halveringstiden

Husk at enhederne skal passe sammen


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2021 af mathon

             \small \begin{array}{lllll} \textbf{b.}\\& \textup{Antal resterende }\\& \textup{kerner efter 15 min:}&N(15\;min)=N_0\cdot\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{15\;min}{2.6\;min}}\\\\& \textup{Henfaldne kerner}\\& \textup{p\aa \ 15 min.}&N_0-N_0\cdot\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{15\;min}{2.6\;min}}=N_0\cdot \left ( 1- \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{15}{2.6}}\right ) \end{array}


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.