Kemi

Nedbrydning af lactose

23. oktober kl. 15:39 af Planteelsker - Niveau: A-niveau

I forhold til de vedhæftede resultater, hvordan kan man så se, hvor længe mælken har brug for at stå for at lactosen bliver nedbrudt? I det forsøg jeg lavede ses det, at jo længere tid der går, jo mere glucose vil der være i mælken?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober kl. 17:00 af ringstedLC

Nu beskriver du jo ikke, hvad der er gjort ved mælken, så indholdet/konc. af glukose forandres så meget på blot 5 min. Og det ser "mystisk" ud, at det stiger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober kl. 18:01 af MountAthos

Til # 0

Jeg gætter på at at du har tilsat enzymet Laktase til et mælkeprodukt .Laktase splitter laktose

i dets bestanddele galactose og glucose , så derfor er det helt forventeligt at glucoseindholdet

stiger. Så ud fra dine resultater skal du op på mindst 300 sek


Svar #3
02. november kl. 21:33 af Planteelsker

Jeg har fundet ud af, at jeg skal beregne hvornår laktosen bliver nedbrudt. Jeg har lavet en graf over udviklingen. Der er 4,8 g laktose pr. 100 g sødmælk. I forsøget havde vi 10ml sødmælk. Hvordan skal jeg gribe opgaven an med disse oplysninger?


Skriv et svar til: Nedbrydning af lactose

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.