Fysik

Batteridrevet skruetrækker

25. oktober 2021 af muller21 - Niveau: A-niveau

hej jeg har lidt problemer med den her opgave:

Jeg har kun problemer med opgave b. 
Jeg har regnet hvor lang tid det tager at skrue skruen ind i træet ved at sige t=s/v og jeg har fået 4.7 sekunder.
Jeg er dog helt blank på hvordan jeg skal finde frem til skruens temperatur og hvilke relevante antagelser jeg skal gør rede for.
 

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2021 af ringstedLC

\begin{align*} P\cdot t=E &= m\cdot c_{Fe}\cdot \Delta T \end{align*}

ved energibevarelse...


Svar #2
25. oktober 2021 af muller21

#1

\begin{align*} P\cdot t=E &= m\cdot c_{Fe}\cdot \Delta T \end{align*}

ved energibevarelse...

Kan du uddybe? 

jeg er i tvivl om hvad deltaT er og jeg er i det hele taget i tvivl om hvordan og hvad jeg bruger formlen til :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2021 af ringstedLC

...hvor meget jernskruens temperatur stiger...


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2021 af Soeffi

#2.

Du skal gøre nogle antagelser. Bl.a. at al energi fra motoren omsættes til varme i skruen, og at denne varme ikke når at slippe væk før skruen er helt i.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2021 af mathon

      \small c_{Fe}^{20\degree C}=0.45\;\tfrac{kJ}{kg\cdot K}


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. oktober 2021 af mathon

       \small \begin{array}{llllll} \textup{L\o s}\\& \left ( 0.120\;\frac{kJ}{s} \right )\cdot \left ( \frac{40}{8.5}\;s \right )=\left ( 0.00434\;kg \right )\cdot \left ( 0.45\;\frac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot \Delta T \end{array}


Skriv et svar til: Batteridrevet skruetrækker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.