Kemi

Hjælp til pH beregninger.

27. oktober 2021 af linnea10 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, hjælp til opgave a,b og c?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. oktober 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{a)}\\& \textup{I 1 L 0.210 M }HCl\textup { er:}&\left [ H_3O^+ \right ]=10^{-0.210}\;M=0.616595\;M\\\\& \textup{som skal nedbringes til:} &\left [ H_3O^+ \right ]=10^{-4.30}\;M=0.00005\;M\\\\& \textup{nedbringelse af }H_3O^+\textup{:}&\left (0.616595-0.00005 \right )\;M=0.616545\;\frac{mol}{L}\\\\& \textup{dvs tils\ae ttelse af }&0.616545\;mol \; CH_3COONa\\\\&& m_{CH_3COONa}=\left (0.616545\;mol \right )\cdot \left ( 82.0343\;\frac{g}{mol} \right )=50.578\;g\\\\&\textup{pufferligningen}& 4.30=pK_s+\log\left ( \frac{n_b}{n_s} \right )=4.76+\log\left ( \frac{0.616545\;mol}{n_s} \right )\\\\&& 10^{4.30-4.76}=\frac{0.616545\;mol}{n_s}\\\\&& n_s=\frac{0.616545\;mol}{10^{4.30-4.76}}=1.77814\\\\\\ \textup{b)}\\& 1.2\; g\; NaOH\textup{:}&n_{NaOH}=\frac{1.2\;g}{39.997\;\frac{g}{mol}}=0.03000\;mol\\\\&& pH=4.76+\log\left ( \frac{0.616545+0.03000}{1.77814-0.03000} \right )=4.33\\\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{c)}\\&& 5.20=4.76+\log\left ( \frac{0.616545+x}{1.77814-x} \right ),\quad 0<x<1.77814\\\\&& \frac{0.616545+x}{1.77814-x}=10^{5.20-4.76}=2.75423\\\\&& \textup{solve}\left ( \frac{0.616545+x}{1.77814-x}=2.75423,x \right )\\\\&& x=1.14028\;mol\\\\&& m_{NaOH}=\left (1.14028\;mol \right )\cdot \left ( 39.997\;\frac{g}{mol} \right )=45.608\;g \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til pH beregninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.