Matematik

Matematikhjælp

29. oktober 2021 af Louiseanders - Niveau: A-niveau

Hej. Nogen som kan hjælpe mig med den her opgave 

En linje L har ligningen y = -2x+1 

Det oplyses at L er tangenten til grafen for funktionen f i punktet p(1,f(1))

a) Gør rede for, at f'(1) = -2 og at f(1)=-1 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2021 af ringstedLC

a) Du kan benytte tangentligningen til redegørelsen.

Din overskrift er ikke sigende.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Tangentligningen}\\ i\; (x_o,f(x_o))\textup{ er:}&y=f{\, }'(x_o)x+b\\ \textup{hvor}\\& f{\, }'(x_o)\textup{ er tangentens h\ae ldningskoefficient i }(x_o,f(x_o)).\\\\\\ \textup{R\o ringspunktet}\\ (x_o,f(x_o))&\textup{er et f\ae lles punkt for graf og tangent, hvorfor det med}\\&\textup{kendskab til }x_o\textup{ kan beregnes s\aa vel med forskriften for}\\& \textup{tangenten som med forskriften for grafen.} \end{array}


Skriv et svar til: Matematikhjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.