Fysik

Electricitet

02. november 2021 af Helow - Niveau: B-niveau

Er der en venlig sjæl der vil hjælpe med denne opgave?

Den variable resistor i et simpelt joystick er placeret i et elektrisk kredsløb med en anden resistor R, som har resistansen 10 kW. Strømstyrken gennem resistoren Rer 0,30 mA

Med hvilken effekt omsættes der elektrisk energi i resistoren R?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2021 af ringstedLC

Resistans kan ikke være 10 kW. Vedhæft et godt bilede af hele opgaven!


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2021 af PeterValberg

Spørgeren mener sikker kΩ

Effekten, der afsættes i resistansen R kan bestemmes som:

P=R\cdot I^2=0,0003\,A\cdot 10000\,\Omega=...\,W

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2021 af PeterValberg

Vedr. 2 .... det blev noget værre sludder, jeg prøver lige igen:

P=R\cdot I ^2=10000\,\Omega\cdot\left(0,0003\,A \right )^2=....\,W

beklager :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Electricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.