Fysik

Hjælp!

02. november 2021 af Helow - Niveau: B-niveau

En venlig sjæl der kan hjælpe med disse to opgaver?

En bestemt lysdiode begynder at lyse, når spændingsfaldet over den er 2,7 V. Strømstyrken gennem den er da 0,50 mA. Dioden er tændt i halvanden time.

a)Beregn den samlede ladning i strømmen.

b)Hvor mange elektroner er der i denne strøm?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2021 af peter lind

 Hvad mener du med ladninge i strømmen. Vedlæg den originale opgave som billede


Svar #2
02. november 2021 af Helow

Hermed vedlagt et billede af opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2021 af peter lind

a) Det må være den ladning der går gennem lysdioden i det pågældende tidsrum. Da strøm er ladning pr tid får du at strømmen er I*t = q, hvor du kan finde strømstyrken af Ohms lov

b) q/e hvor e er elektronens ladning


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2023 af StalinsElskerinde

#3 nu sidder jeg med samme spg. I opgave b, hvordan skal man så forklare at der er et negativt antal elektroner i strømmen? For strømstyrken Q divideret med den negative elementarladning giver jo et negativt mængdetal. Ignorerer man blot minuset?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2023 af ringstedLC

#4

For strømstyrken Q divideret ...

For ladningen Q divideret ...

b) Elementarladningen er positiv:

\begin{align*} Q_{elektron} &= -1.602\cdot 10^{-19}\,\textup{C} \\ e=\textup{elementarladningen} &= \Bigl | -1.602\cdot 10^{-19}\,\textup{C} \Bigr | \\ n=\frac{Q}{e}=\frac{I\cdot t}{e} &= \frac{I\cdot t}{\left | -1.602\cdot 10^{-19}\,\textup{C} \right |}=... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2023 af ringstedLC


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.