Matematik

differentialregning

06. november 2021 af Kathrine9087 - Niveau: B-niveau

Hej folk derude

Hvordan differentiere man 

f(x)=1/3x^3-4x+2

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2021 af mathon

               \small \begin {array}{llllll} f{\, }'(x)=\frac{1}{3}\cdot 3\cdot x^{3-1}-4\cdot 1\cdot x^{1-1}+0 \end{array}


Svar #2
06. november 2021 af Kathrine9087

bliver det så

f'(x)=x^2-4+0


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2021 af ringstedLC

#2: Ja, men ved at teste med CAS ses det, at:

\begin{align*} f'(x) &= x^2-4+0=x^2-4 \end{align*}


Svar #4
06. november 2021 af Kathrine9087

men opgaven lyder

bestem monotoniforholdene for funktionen

Hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2021 af OliverHviid

Løs ligningen f '(x)=0, og find så ud af hvordan funktionen opfører sig omkring de evt. ekstremumspunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2021 af Anders521

#4 At bestemme monitoniforholdene for en funktion f er at bestemme de dele af definitionsmængden for f, hvori den enten er voksende eller aftagende. Som følge kaldes f enten en monoton voksende eller en monoton aftagende funktion deri.

Med f '(x) = 0 ⇔ x = -2 ∨ x = 2 er der tre dele, dvs intervaller at betragte                                                                                                              I1 = ]-∞; -2[,     I2 = ]-2; 2[     I3 = ]2; ∞[

•) For ethvert x ∈ I1 er f '(x) > 0, så er f monoton voksende                                                                                •) For ethvert x ∈ I2 er f '(x) < 0, så er f monoton aftagende                                                                              •) For ethvert x ∈ I3 er f '(x) > 0, så er f monoton voksende


Svar #7
06. november 2021 af Kathrine9087

Men skal man så ikke først finde diskriminanten

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. november 2021 af Anders521

#7 Det er ikke nødvendigt, mht. ligningen f ' (x) = 0 eller rettere x2 - 4 = 0.  Du kan gætte dig til løsningerne.


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.