Fysik

Baggrundstråling

14. november 2021 af william22222 - Niveau: B-niveau

Da den komsiske baggrundstråling blev udsendt 380000 år efter Big bang, havde den en temperatur på ca. 4000 K. 

a) ved hvilken bølgelængde havde baggrundstrålingen dengang maksimal intensitet? Fik den maksimale intensitet er  75000 m/s

b) Hvilken type eltromagnetisk stråling svarer dette til? 

c? Hvilken farve havde den kosmiske baggrundstråling dengang?

d? Beregn den typiske energi af en foton i den kosmiske baggrundstråling 380000 år efter big bang?

Det er en aflevering jeg har for. Forstår ikke spørgsmålene (hård nat i går)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2021 af janhaa

CMB at 2.7 K


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2021 af janhaa

a)

Wavelength of CMB is 21 cm


Svar #3
14. november 2021 af william22222

How?
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2021 af janhaa

b) microwave region


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2021 af janhaa

c) black


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. november 2021 af janhaa

d)

E(photon) = 6,626*10-4 eV


Svar #7
14. november 2021 af william22222

How did you do it?


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. november 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \textup{Wiens forskyd-}\\& \textup{ningslov:}\\&& \lambda _{max}=\frac{2898\;\mu m\cdot K}{T}\\\\&& \lambda _{max}=\frac{2898\cdot 10^3\;n m\cdot K}{4\cdot 10^3\;K}=\frac{2898\;nm}{4}=724.5\;nm \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. november 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& \textup{Type:}&\textup{synligt r\o dt lys} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #10
15. november 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{d)}\\& \textup{Typisk energi:}\\&& E_{foton}\cdot \lambda=1239.84\;eV\cdot nm\\\\&& E_{foton}=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{724.5\;nm}=1.7113\;eV \end{array}


Skriv et svar til: Baggrundstråling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.