Matematik

Hældningstal

14. november 2021 af Sofieskov12 - Niveau: C-niveau

Hvordan finder man hældningstallet på en graf? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2021 af janhaa

#0

Hvordan finder man hældningstallet på en graf? 

Gi et exempel, eller oppgave...


Svar #3
14. november 2021 af Sofieskov12

Her 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2021 af janhaa

a) b=3 (skjærer y-aksa)

b)

c)

a er slope/Stig tall

punkt 1; (-1,5) og punkt 2= (0,3)

a= (3-5)/(0+1)= -2

y = ax+b

y= -2x + b

og pkt 2=(0,3)

3 = b

y = -2x + 3


Svar #5
14. november 2021 af Sofieskov12

tusind tak. Ved du hvordan denne opgave laves?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2021 af StoreNord

#3
Grafen skærer akserne to steder.
For at komme fra det venstre til det højre skal du gå 3 ned og 1,5 til højre.
Så er grafens hældningen:

                                                         a = \frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{-3}{1,5} =\frac{-6}{3}=-2

Du kunne også have brugt punkterne    (-1,5) og (2,-1)


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2021 af StoreNord

#5
Prøv nu hellere selv at komme med et bud.
Du kan bruge ternet papir.


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. november 2021 af janhaa

#5

tusind tak. Ved du hvordan denne opgave laves?

a)

Pkt 1=(-2,0) og pkt 2= (0,2)

b)

slope a= 2/2=1

y=ax+b

y = x+b

2 = b

dvs

y = x +2


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. november 2021 af StoreNord

Hvis ikke man har ternet papir, kan man bruge Geogebra.


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. november 2021 af StoreNord

-


Skriv et svar til: Hældningstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.