Fysik

Kogeplade, Vejen til Fysik C, Opgave 8, Side 32 (Knud Erik Nielsen og Esper Fogh)

16. november 2021 af ca10 - Niveau: C-niveau

Det tager 20 min at koge nogle kartofler, på et elkomfur. Under kogningen optager kogepladen 1000 W fra lysnettet.

a) Hvor meget  energi i joule bruges der til kogningen ?

Min løsning:

Først omregnes min til sekunder således

20 min = 60 s * 20 = 1200 og 1000 W = 1000 J/s 

Bruger formlen P = E/t som omformes P * t = E

effekt = tilført energi / forbrugt tid,     p = effekt,  E = tilført energi,  t = forbrugt tid og

1000 J/s * 1200 s = 1200000 J = 1,2 * 106 J

Mit spørgsmål er det udregnet rigtigt ?

b) Hvor mange kWh er det ? 

Da 1 kW = 1000 W og 1 time = 3600 sekunder fås

1 kWh = 1000 W * 3600 s = 3600000 J = 3,6 J * 106 

Min løsning:

 1,2 J * 106 / 3,6 J * 106 = 0,33 kWh

Mit spørgsmål er det udregnet rigtigt ?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2021 af janhaa

a) E = 1,2 MJ

ja


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2021 af janhaa

b)

0,333 kWh

ja


Svar #3
16. november 2021 af ca10

Tak for svaret


Skriv et svar til: Kogeplade, Vejen til Fysik C, Opgave 8, Side 32 (Knud Erik Nielsen og Esper Fogh)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.