Kemi

Tollens test

18. november 2021 af Viderekem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Måske er dette lidt nørdet, men hvad er den teoretiske forklaring på spørgsmål 9 

Spørgsmål 10: Er dette den korrekte forklaring 

Det er fordi der dannes diaminsølv(I), [Ag(NH3)2]+  som er letopløseligt i vand (sølv(I)ionerne danner komplekser med ammoniak)

Vedhæftet fil: 9.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2021 af mathon

fordi der dannes diamminsølv(I), [Ag(NH3)2]+

                       \small \begin{array}{llllll} && 2\,Ag^+\,_{\textit{(s)}}\;+\;4\,NH_3\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;2\,\left [ Ag\left ( NH_3 \right )_2 \right ] ^+\,_{\textit{(aq)}} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. november 2021 af mathon

Bemærk 
                 diamminsølv med to m'er
                 en amin indeholder grundstoffet N

                  


Skriv et svar til: Tollens test

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.