Matematik

Georg Mohr

26. november 2021 af janhaa - Niveau: A-niveau

Noen som har løsning til oppg 17?

Eller bud?

https://www.georgmohr.dk/mc/mc22opg.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2021 af Soeffi

#0. Indsætter billede fra fil.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. november 2021 af oppenede

Fra størst til mindst cirkel sker der hver gang det samme: Den trekant cirklen indskriver skalleres ned til at den lange side bliver som den korte side var før. Arealet skalleres ned med denne faktor f i anden.

Dvs. arealet er
8m^2+2\sum_{n=1}^4(f^2)^n(8m^2)

Hvor f er kort side divideret med lang side, og det forhold afhænger kun af vinklerne jf. sinusrelationerne.


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2021 af jl9

Er f lig

\frac{1}{\sqrt{2}}

?


Brugbart svar (2)

Svar #4
26. november 2021 af Soeffi

#2. + #3:

8m^2+2\sum_{n=1}^4(f^2)^n(8m^2)=(8m^2) \cdot \left ( 1+2\sum_{n=1}^4(f^2)^n \right )=

(8m^2) \cdot \left ( 1+2\cdot \frac{(f^2)^5-f^2}{f^2-1}\right )=(8m^2) \cdot \left ( 1+2\cdot \frac{0,5^5-0,5}{0,5-1}\right )=23\;m^2


Svar #5
26. november 2021 af janhaa

Takk for svar, synes d var 1 vanskelig 1. runde oppgave...


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. november 2021 af Soeffi


Skriv et svar til: Georg Mohr

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.