Matematik

Beregning med kvadratrødder og brøker

28. november 2021 af Mixi88 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, 

Jeg ved ikke lige hvordan min hjerne er gået af et kort øjeblik. 

Men er der en der kan forklare hvordan (se vedhæftet) 

at min håndregning, kan jeg ikke få til at at give det maple fortæller mig som er 2*sqrt(13)/5.

Jeg er med på nævneren. 

Men ikke tælleren.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2021 af jl9

Er det ikke 34 i stedet for 39?

\sqrt{\left ( -\frac{12}{25} \right )^2 + \left ( \frac{34}{25} \right )^2 }


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2021 af jl9

\frac{1300}{625}=\frac{52}{25}

og

\sqrt{52}=2\sqrt{13}


Svar #3
28. november 2021 af Mixi88

Joh. Det var min fejl jeg har stirret mig blind på! Tak!
Men hvorfor er kvadratrod 52 =2sqrt(13)? Hvordan kommmer jeg til det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2021 af jl9

2*2*13 = 52


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2021 af jl9

Men det er vel bare Maple der "simplifyer". Det er ligeså korrekt at skrive sqrt(52)


Svar #6
28. november 2021 af Mixi88

Arh på den måde tak!!

Ja det har den. Men desværre i maple Ta er svaret sqrt(52) ikke godkendt. Også var jeg lige blank et øjeblik! Mange mange tak!

Skriv et svar til: Beregning med kvadratrødder og brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.