Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Hjælp til valg af SRP emner/fag.

29. november 2021 af haste32

Jeg skal allerede på tirsdag angive mine to fag til mit studieretningsprojekt (SRP). Jeg går på STX, og har studieretningen (Samfundsfag A, Matematik A). Det vil sige et af mine fag skal være Samfundsfag eller matematik. Men jeg tror jeg vælger samfundsfag over matematik (Jeg er lort til matematik). Da samfundsfag eller matematik er et A fag og et studieretnings fag, kan mit nummer 2. fag være frit valg mellem mine A, B, og C fag.

Men jeg er meget i tvivl på mit nummer 2. fag. De fag jeg har overvejet indtil videre er følgende:

- Samfundsfag A og engelsk B. (Her tænker jeg der en store mængde af emner man kan skrive om).

- Samfundsfag A og idræt B (Måske noget med den faldende idrætsaktivitet blandt unge og dens konsekvenser det har på helbred.)

- Samfundsfag A og Psykologi C ( I løbet af de seneste 50 år er depression og angst steget markant. Selvom levevilkår, menneskerettigheder, og muligheder er blevet forbedret. Dette synes jeg er virkeligt interessant at skrive om. Men da psykologi kun er et C fag, må det kun fylde ca. 30% af opgaven, hvilket jeg tror vil blive et problem for mig.

- Samfundsfag A og Matematik A (Selvom jeg er dårlig til matematik, synes jeg krypto/kryptovaluta er virkeligt interessant. Her kunne man måske komme ind på hvordan kryptovaluta vil forandre økonomien på sigt. Måske om 50 år anvender vi alle krypto?)

Dette er de 4 emner/fag jeg har overvejet at skrive om. Men jeg er stadig virkeligt meget i tvivl. Jeg har ikke fået meget hjælp fra lærer eller studievejleder. Hvad har i af erfaring med at skrive SRP, da i gik på gym? Hvad skrev i om? Hvad synes i om de emner jeg har overvejet?

Det vil være en stor hjælp at høre jeres meninger/forslag derude :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2021 af hillstrøm

vælg det fag, som du er bedst til og finder mest interessant - det er altid lettere at skrive om noget, som man synes er spændende - lad være med at vælge noget, fordi andre gør det / at andre synes, at det er en god idé / du føler dig presset til det

samfundsfag og engelsk - https://forlagetcolumbus.dk/boeger/international-politik/usas-udfordringer/3-udgave/srp-opgaver/samfundsfag-og-engelsk/

samfundsfag og psykologi - lad være med at vælge emnet, hvis du på forhånd tror, at det giver problemer - 

andre emner - https://www.odder-gym.dk/fileadmin/OG/Portaler/Skriftlighed/SRP/Opgaver/ps-SA_01.pdf

samfundsfag og idræt - https://gym-idraet.dk/nyheder-viden/eksempler-paa-srp-opgaveformuleringer-i-idraet/

samfundsfag og matematik - hvis du ikke er god til matematik, så ville jeg vælge det fag fra, hvis det var mig - her kan du danne dig et indtryk af den matematik, du evt ville skulle beskæftige dig med -

https://edtech.dk/Bitcoin/Chapters/introduktion.html

se evt også her for andre emner - https://www.studienet.dk/srp/samfundsfag

men som sagt - vølg dit bedste fag og et emne, som du synes, er vildt spændende


Skriv et svar til: Hjælp til valg af SRP emner/fag.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.