Matematik

matematik opgave

03. december 2021 af amalie3345 - Niveau: C-niveau

har brug for hjælp til denne opgave, kan nogle hjælpe? 

aisha indsætter et beløb på en konto til en fast årlig rente på 1,5% efter 5 år står der 37705 kr. på kontoen 

a) hvor stort et beløb indsatte aisha på kontoen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2021 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2021 af mathon

                                   \small \begin{array}{llllll} K_n=K_0\cdot (1+r)^n\\\\ K_5=K_0\cdot (1+0.015)^5\\\\ 37\,705=K_0\cdot 1.015^5\\\\ K_0=37\,705\cdot 1.015^{-5} \end{array}


Svar #3
03. december 2021 af amalie3345

kan du evt prøve og forklar hvad du gjorde så jeg evt forstår det?:) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2021 af Moderatoren

Se svar #2 i linket


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2021 af Quarr

K_n=K_0\cdot (1+r)^n

Kan omskrives til

\frac{K_n}{(1+r)^n}=K_0

hvor

n=5 

r=0,025 angivet som decimaltal

Kn=37705 

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.