Matematik

K^0 og k^n

06. januar 2013 af emri (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle af jer, der ved, hvordan man finder k^0 og k^n? Har nemlig glemt det
Fx i disse to opgaver
En person indsatte et beløb på en konto i en bank til en fast årlig rente på 3,5%.
Efter 5 år står der 59.384,32 kroner på kontoen. Hvor stort et beløb blev der indsat på kontoen?

og

En person indsatte et beløb på en konto i en bank til en fast årlig rente på 3,5%.
Efter 5 år står der 59.384,32 kroner på kontoen. Hvor stort et beløb blev der indsat på kontoen?

ved to'eren går jeg ud fra, at regnstykket er k^12 = 1500^12*1,0256^12

Lad vær med at tro, at jeg bare vil have jer til at lave min opgave, vil bare vide hvordan man gør


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2013 af trunzze

1)

Du skal bruge formlen: Kn = K0 * (1 + r)n og isolere K0....

Husk at 1 + r = 1 + 0,035 og at n  = 5....

 

2) Der står det sammen som i den første...


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal benytte renteformlen

Kn = K0 · (1+r)n

hvor K0 er startkapitalen og Kn er kapitalen efter n renteterminer, hvor der ydes en rentesats på r hver termin.

I opgaven er n = 5, og man kender rentesatsen r og slutkapitalen K5 og skal så beregne K0 . Vær omhyggelig med ikke at forveksle indekserne på K0 og Kn med potenser.


Svar #3
06. januar 2013 af emri (Slettet)

#2

Ups, jeg ville have skrevet dette: En person sætter 15.000 kroner i banken til en fast årlig rente på 2,56%. Hvor stort et beløb står der på bankkontoen efter 12 år?
 

og tak for hjælpen

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der kender man så K0 og r og n=12 og kan så beregne K12 ved hjælp af renteformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2013 af trunzze

#3

Du skal benytte samme formel og bare udregne Kn...

 

Kn = K0 · (1+r)n = 15.000 kr * (1 + 0,0256)12


Svar #6
06. januar 2013 af emri (Slettet)

tror jeg kom til at forvirre jer, men I har hjulpet mig, tak for hjælpen


Skriv et svar til: K^0 og k^n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.