Matematik

Parabel

05. december 2021 af Quarr - Niveau: 10. klasse

Hej hvordan laves C) ?

Kan godt A) og B)

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Parabelbue.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. december 2021 af ringstedLC

c.

\begin{align*} \left |S1 \right |=y_1 &= f(2.5)\\\left | S2 \right |=y_2 &=f(?) \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. december 2021 af StoreNord

Find først x-værdierne, hvor S1 og S2 står.
Indsæt så disse x-værdier i funktions-udtrykket.


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. december 2021 af peter lind


Svar #5
05. december 2021 af Quarr

Så jeg skal lægge nulpunkterne til 2,5 m for at finde x-værdierne til støttepunkterne også dernæst beregne funktionsværdierne?

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. december 2021 af StoreNord

Nej.
Når du har fundet nulpunkterne, skal du finde x1 ved at lægge 2,5 til det første nulpunkt.
Og så skal du finde x2 ved at trække 3,5 fra det andet nulpunkt.

Derefter skal du finde f(x2) of f(x2).


Svar #7
05. december 2021 af Quarr

#6

Nej.
Når du har fundet nulpunkterne, skal du finde x1 ved at lægge 2,5 til det første nulpunkt.

Nåår på den måde. Mange tak for hjælpen! :D

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. december 2021 af StoreNord


Svar #9
05. december 2021 af Quarr

#8

Tak for tegningen!

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #10
05. december 2021 af mathon

\begin{array}{lllllll}\textup{a)}\\& \textup{Beregning af f\o rste-}\\& \textup{koordinaten til }C\textup{:}\\&& 0=-0.5x(x-12)\\\\&& x=\left\{\begin{array}{rl} 0&\textup{som er uden interesse}\\ 12 \end{array}\right. \end{array}


Svar #11
05. december 2021 af Quarr

Mange tak for jeres alles hjælp! :D :)

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #12
05. december 2021 af mathon

\begin{array}{lllllll}\textup{b)}\\& \textup{Beregning af }h\\&& x_T=\frac{0+12}{2}=6\\\\&& h=y_T=-0.5\cdot 6^2+6^2=6^2\left ( -0.5+1 \right )=18 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #13
05. december 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll}\textup{c)}\\& \textup{Beregning af }\\&\textup{st\o tter:}\\&& y=\left \{ -0.5\left ( 2.5 \right )^2+6\cdot 2.5,-0.5\left ( 12-3.5 \right )^2+6\cdot \left (12-3.5 \right )\right \} =\\\\&&&\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \left \{ 11.875,14.875 \right \} \end{array}


Svar #14
05. december 2021 af Quarr

Wow, mange tak skal du have Mathon! :D :) :)

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.