Kemi

ksp ud fra pH

06. december 2021 af unicorn66 - Niveau: Universitet/Videregående

Kan ikke helt regne mig frem til svaret, da der er mange ubekendte

opgaee vedhæftet

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2021 af janhaa

Ksp = x2

pH=9,68 => pOH= 4,32

[OH-] = 4,79*10-5 M = x

Ksp = 2,29*10-9 (M2)


Svar #2
07. december 2021 af unicorn66

Hej mange tak for hjælpen, har dog lige et spørgsmål
Generelt hvordan sætter man udtryk op for ksp ligesom du har sat den til x^2.
Kan du komme med nogle eksempler med andre komponenter? gerne mange


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. december 2021 af janhaa

MOH2 => M2+ + 2OH-

Dvs,         x ........ 2x

so;

x*(2x)2 = Ksp

Ksp = 4x3

etc...


Skriv et svar til: ksp ud fra pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.