Matematik

Sandsynlighed

06. december 2021 af andrew741389 - Niveau: 8. klasse

Hvad er sandsynligheden i procent for at trække en 5'er fra et spil kort uden billedkort (ingen knægte, damer eller konger!)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2021 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{Sandsynligheden }p(5) &= \frac{\textup{gunst.}}{\textup{mulige}} \\ &= \frac{4}{52-\textup{billedkortene}} \\ p(5)_\% &= p(5)\cdot 100\,\%\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2021 af PeterValberg

Uden billedkort er der i alt 40 kort, hvoraf de 4 er en femmer (5).
Så sandsynligheden for at trække en femmer er:

P(\text{en femmer})=\frac{4}{40}=\frac{1}{10}=0,1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2021 af SuneChr

# 0
Efter at have læst  # 1 og # 2 :
Hvor stor er så sandsynligheden for at trække et "Es" fra samme kortbunke?
P(et Es) = ..........


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.