Kemi

pH

08. december 2021 af unicorn66 - Niveau: Universitet/Videregående

Hvad gør jeg galt her, jeg får det ikke til -0.04? 

Opgave vedhæftet

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. december 2021 af mathon

         \small \begin{array}{lllllll} \textup{pH-\ae ndring:}\\&& \log\left ( \frac{0.005-0,0002}{0.005+0,0002} \right )=-0.035\approx -0.04 \end{array}


Svar #3
08. december 2021 af unicorn66

Det skulle vel gi præcist svar og ikke rundes op. Og hvordan har du regnet 0.0002??

Svar #4
09. december 2021 af unicorn66

Hvordan har du bestemt værdien 0.0002?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. december 2021 af mathon

                     \small n_{HCl_{tilsat}}=\left ( 0.002\;L \right )\cdot \left ( 0.10\;\tfrac{mol}{L} \right )=0.0002\;mol


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.