Kemi

pH diprotisk

08. december 2021 af unicorn66 - Niveau: Universitet/Videregående

Hvis jeg bruger buffer får jeg 2.1 som er forkert. spørgsmål vedhæftet

Vedhæftet fil: 11.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2021 af janhaa

Er ikke buffer, men ta hensyn til 2. protolyse


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2021 af janhaa

Jeg får pH = 1,24 når begge protolyse-trinn anvendes...


Svar #3
08. december 2021 af unicorn66

Vi skal prøve at få det til at give 1.32

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2021 af janhaa

#3 Vi skal prøve at få det til at give 1.32

Ja, jeg forstår d...

jeg kan prøve igjen seinere, hvis ikke mathon eller andre beregner dette...

jeg kladdet fort... der er 1 litt omstendelig prosess...


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{Deprotonering}\\ \textup{af }H_2SO_4\textup{:}\\&& H_2SO_4\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow \;HS{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_3O^+\,_{\textit{(aq)}}\\\\&& n=\left ( 0.100\;L \right )\cdot \left ( 0.200\;\frac{mol}{L} \right )=0.020\;mol\\\\&& \left [ H_3O^+ \right ]_{H_2SO_4}=\frac{0.020\;mol}{0.300\;L}=0.0667\;M\\\\&& pH_{H_2SO_4}=-\log\left ( 0.0667 \right )=1.18\\\\\\\\\textbf{Deprotonering}\\ \textup{af }HS{O_4}^-\textup{:}&&HS{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2O\; \,_{\textit{(l)}}\;\rightleftharpoons\;S{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_3O^+\,_{\textit{(aq)}} \\\\ \textup{Ved \textbf{denne} pH}\\ \textup{er dissociations-}\\ \textup{graden af }HS{O_4}^-\textup{:}\\&& \alpha =\frac{1}{1+10^{pK_{s2}-pH}}=\frac{1}{1+10^{1.92-1.18}}=0.154\\\\ \textup{dvs}\\&& \left [ H_3O^+ \right ]_{H_2SO_4+HS{O_4}^-}=\left ( 1+0.154 \right )\cdot \left ( 0.0667\;M \right )=0.0770\\\\&& pH_{H_2SO_4+HS{O_4}^-}=-\log\left ( 0.0770 \right )=1.11 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \\\\ \textup{hvis der ellers kan ses bort fra den svage basevirkning fra }S{O_4}^{2-}\\ \end{array}


Skriv et svar til: pH diprotisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.