Kemi

thermokemi

09. december 2021 af ErDårligTilMat - Niveau: A-niveau

2H_2S(g)+3O_2(g)\rightarrow 2SO_2(g)+2H_2O(g)

Hvordan finder jeg ΔH° for ovenstående reaktion?

Ud fra en tabel har jeg aflæst standard ethalpien:
SO2: -295 kJ/mol
H2O: -285,5 kJ/mol
H2S: -20,6 kJ/mol
O2: 0 kJ/mol


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2021 af mathon

                 \small \begin{array}{llllll} 2\cdot \left (-295\;\frac{kJ}{mol} \right )+2\cdot \left (-285\;\frac{kJ}{mol} \right )-2\cdot \left ( -20.6\;\frac{kJ}{mol} \right ) \end{array}


Skriv et svar til: thermokemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.