Kemi

ph buffer

10. december 2021 af unicorn66 - Niveau: A-niveau

Det skal være 4.71 jeg får 4.68 når jeg bruger bufferlign

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2021 af mathon

                  \begin{array}{lllllll} \textup{Beregning af}\\ \textup{antal mol syre}\\ \textup{og base \textbf{f\o r}}\\ \textup{ved brug af:}\\&& \begin{array}{llll}pH=4.76+\log\left ( \frac{n_b}{n_s} \right )\\\\ 10^{5-4.76}=\frac{n_b}{n_s}\\\\ \frac{n_b}{n_s+n_b}=\frac{1.7378}{2.7378}=0.634663\\\\ \frac{n_b}{\left (0.125 \right )\cdot \left ( 0.100 \right )}=0.634663\\\\ n_b=0.634663\cdot \left ( 0.0125 \right )=0.007934\\\\ n_s=0.0125-0.007934=0.004566 \end{array}\\\\ \textup{\textbf{Efter} tils\ae t-}\\ \textup{ning af }HCl\textup{:}\\&& \begin{array}{llll} n_{HCl}=(0.0063\;L)\cdot \left ( 0.320\;\frac{mol}{L} \right )=0.002016\;mol\\\\\\ pH=4.76+\log\left ( \frac{0.007934-0.002016}{0.004566+0.002016} \right )=4.71 \end{array} \end{array}


Svar #3
10. december 2021 af unicorn66

Mange tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2021 af mathon

                  \small\begin{array}{llllll} \textup{\textbf{Anvendt er bl.a.}}\\&&\large \frac{a}{b}=c\\\\&& \frac{a}{b}=\frac{c}{1}\\\\&& \frac{a}{a+b}=\frac{c}{1+c}\\\\&& a=\frac{c}{1+c}\cdot \left ( a+b \right ) \end{array}


Svar #5
10. december 2021 af unicorn66

Lige et andet spg. Hvis man har en buffer hvor stofmængden(n) for syren og basen er ens,  vil det så sige at deres koncentrationer er lig men hinanen?


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. december 2021 af mathon

   Ja - de har jo samme volumen.


Svar #7
10. december 2021 af unicorn66

Jaaa du har ret


Skriv et svar til: ph buffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.