Matematik

Hvor meget i glasset?

11. december 2021 af SuneChr - Niveau: Universitet/Videregående

.SP 111220210217.JPG

Vedhæftet fil: SP 111220210217.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2021 af Soeffi


Svar #2
11. december 2021 af SuneChr

Ja, tak. Tråden, der henvises til ad # 1, er jeg bekendt med.
Spørgsmålet i nærværende tråd er opstillingen af multipelt integral, -
ikke udregningen, ikke approximationen, men som sagt, opstillingen.
Se i.ø.:
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2031452


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. december 2021 af janhaa

Jeg har ikke begynt på trippel-integraler ennå, men

V(fult\,\,glass)=\pi\int_{0}^{6}y^2 dx=\frac{2\pi}{3}\int_0^6 x dx= 12 \pi

kan der stemme at V(champagne) = 8\pi

?


Svar #4
13. december 2021 af SuneChr

Planen, der afskærer glasset, champagnens overflade:
\lambda :\, \, y=-\sqrt{3}x+2\left ( 3\sqrt{3}-1 \right )
Glasset:
f:\, \, y=\sqrt{\frac{2x}{3}}
Arealfunktion:
\xi :\, \, \xi (u)=2\int_{r=-f(x)}^{\lambda (x)}\sqrt{r^{2}-u^{2}}\, \textup{d}u
f(x_{0})=\lambda (x_{0})\, \,\, for\,\, x_{0}=\frac{56-12\sqrt{3}}{9}
Rumfang_{champagne}=\pi \int_{0}^{x_{0}}f(x)^{2}\, \textup{d}x

                                                +\, \, \int_{x_{0}}^{6}\xi (u)\, \textup{d}u\, \textup{d}x


Svar #5
13. december 2021 af SuneChr

# 4  sidste linje:       \textup{d}u  skal slettes.
_______________
# 3:   Har ikke efterprøvet om  Vchampagne = 8\pi


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2021 af janhaa

#5

# 4  sidste linje:       \textup{d}u  skal slettes.
_______________
# 3:   Har ikke efterprøvet om  Vchampagne = 8\pi

Jeg skal legge inn ett forslag i aften


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. december 2021 af janhaa

Her er min kladd på Volum(tilted glass)


Svar #8
14. december 2021 af SuneChr

... interessant !
Nu vil jeg gennemlæse, - nærlæse, hvad der er skrevet.
Tænkte nok, at der måtte en variabel vinkel med.
Evt. kommentarer eller spørgsmål vil muligvis komme på banen.
Foreløbig, Tak.

 


Svar #9
19. december 2021 af SuneChr

Jeg har nu forsøgt at forstå integralernes opstilling og de respektive integrationsgrænser.
       Hmm...mm !
Det inderste integral, r som funktion af z, med grænserne z1 og z2 , som funktion af r og Θ ,
kan jeg ikke forstå.
Er r den variable radius i det opretstående glas, - er Θ en udsnitsvinkel, der bestemmer pilhøjden
i et arealelement: en cirkel med variabel radius og udsnitsvinkel?
Har projektionen, på xy-planen, af skæringskurven* mellem glasset og planen \alpha nogen betydning for
opstillingen af z1 og z2 ?
          *                            \left ( x-\frac{\sqrt{3}}{9} \right )^{2}+\left ( y-0 \right )^{2}=\left ( \frac{18-\sqrt{3}}{9} \right )^{2}                                               


Skriv et svar til: Hvor meget i glasset?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.