Kemi

Efter tilføjelsen af 8,0 mL MaoH er pH =4,025. Bestem Ka af den ukendte syre

11. december 2021 af RobinhoG - Niveau: A-niveau

Hvad gøre jeg  galt i min opgave b) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. december 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&\textup{Titrering:}\\&& \begin{array}{ccc} n_{syre}&=&n_{base}\\ \left ( 0.025\; L\right )\cdot c_s&=&\left ( 0.020\;L \right )\cdot \left ( 0.1\;M \right )\\\\ c_s&=&\frac{0.020\;L}{0.025\;L}\cdot \left ( 0.1\;M \right )=0.08\;M\\\\ M_c&=&\frac{0.244\;g}{(0.025\;L)\cdot \left ( 0.08\;\frac{mol}{L} \right )}=122\;\frac{g}{mol} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. december 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. december 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&\textup{Efter tils\ae tning}\\&\textup{af }8.0\;mL \; 0.1\;M\\&NaOH\textup{:}\\&& \begin{array}{cccr} n_{s}&=&\left ( 0.025\;L \right )\cdot \left ( 0.08\;\frac{mol}{L} \right )-\left (0.008\;L \right )\cdot \left ( 0.100\;\frac{mol}{L} \right )=\\\\&&&\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 0.0012\;mol\end{array}\\\\&& pH =pK_s+\log\left ( \frac{0.008\cdot 0.1}{0.0012} \right )\\\\&& pK_s=pH-\log\left ( \frac{0.008\cdot 0.1}{0.0012} \right )\\\\&& pK_s=4.025-\log\left ( \frac{0.008\cdot 0.1}{0.0012} \right )=4.20109\\\\&& K_s=10^{-4.20109}=6.3\cdot 10^{-5}\;M \end{array}


Skriv et svar til: Efter tilføjelsen af 8,0 mL MaoH er pH =4,025. Bestem Ka af den ukendte syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.