Kemi

Enthalpi

13. december 2021 af unicorn66 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg får det vidst ikke lige til at passe

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Enthalpierne:

O2(g): 0

N2(g): 0

N2O4(l): -19,56 kJ/mol

N2H4(l): 50,6 kJ/mol

H2O(g): -241,8kJ/mol

Reaktionen med O2:

N2H4(l) + O2(g) -> N2(g) + 2H2O(g)

ΔH = 2*(-241,8 kJ/mol) + 0 kJ/mol - (50,6 kJ/mol + 0 kJ/mol) = -534,2 kJ/mol

Reaktionen med N2O4:

N2H4(l) + ½ N2O4(l) -> 3/2 N2(g) + 2 H2O(g)  (Jeg har divideret igennem med 2 da ΔH skal beregnes pr. mol N2H4.)

ΔH = 3/2 * 0 kJ/mol + 2 * (-241,8 kJ/mol) - ( 50,6 kJ/mol + ½ * (-19,56 kJ/mol) ) = -524,4 kJ/mol


Svar #2
14. december 2021 af unicorn66

Mange tak for hjælpen

Skriv et svar til: Enthalpi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.