Kemi

pH NH4Cl

15. december 2021 af unicorn66 - Niveau: A-niveau

opgaven er vedhæftet

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2021 af Christianfslag

NH4+ og NH3 fungerer som puffere. Hermed kan du anvende dig af pufferligningen.

pH=pK_a+log10(\frac{[NH4^+]}{[NH3]})


Svar #2
15. december 2021 af unicorn66

Jeg var nemlig lidt i tvivl om det var puffer jeg skulle bruge, jeg fik det til 8.95 ved at bruge puffer. Får du det til det samme?


Svar #3
15. december 2021 af unicorn66

eller det skal vidst give 9.55


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. december 2021 af Christianfslag

pH=-log10(5.6*10^1^0)+log10(\frac{[0.40]}{[0.20]})=9.6


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. december 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{pufferligning:}\\&& pH=pK_s+\log\left ( \frac{\left [ b \right ]}{\left [ s \right ]} \right )\\\\&& pH=9.25+\log\left ( \frac{0.20}{0.40} \right )=8.95 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. december 2021 af janhaa

#1

NH4+ og NH3 fungerer som puffere. Hermed kan du anvende dig af pufferligningen.

pH=pK_a+log10(\frac{[NH4^+]}{[NH3]})

pH = pKa - log([s]/[b])

s: NH4+

B; NH3


Svar #7
15. december 2021 af unicorn66

#6
#1

NH4+ og NH3 fungerer som puffere. Hermed kan du anvende dig af pufferligningen.

pH=pK_a+log10(\frac{[NH4^+]}{[NH3]})

pH = pKa - log([s]/[b])

s: NH4+

B; NH3

Men ifølge pufferligningen så er det base/syre?


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. december 2021 af janhaa

#7
#6
#1

NH4+ og NH3 fungerer som puffere. Hermed kan du anvende dig af pufferligningen.

pH=pK_a+log10(\frac{[NH4^+]}{[NH3]})

pH = pKa - log([s]/[b])

s: NH4+

B; NH3

Men ifølge pufferligningen så er det base/syre?

Ja, når b/s, så + foran log

hvis s/b så - log

bare logaritme-regler


Skriv et svar til: pH NH4Cl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.